Inspectie en Certificering Watermistsystemen

Watermistsystemen
Inspectie en Certificering

inspectie en certificering watermistsystemen

Watermistsystemen worden al vele decennia toegepast in de maritieme sector, maar tegenwoordig worden ze ook steeds vaker gebruikt om gebouwen te beveiligen tegen brand of de gevolgen van een brand. Deze watermistsystemen lijken op sprinklers. Maar waar een sprinkler ‘grote’ druppels produceert, geeft watermist juist een zeer fijne nevel. Dit heeft een sterk koelend effect en zorgt voor zuurstofverdrijving.

TOEPASSINGSGEBIED

Watermistsystemen kunnen in veel situaties toegepast worden. Dit is afhankelijk van de installatiekenmerken en het brandscenario. De systemen kunnen bijvoorbeeld geplaatst worden in datacentra, verzorgingshuizen, parkeergarages, musea of detentiecentra. Ook kan een watermistsysteem ingezet worden als objectbeveiliging bij bijvoorbeeld machineopstellingen.

NORMINHOUD: o.a. FM 4-2, NFPA 750, NPR-CEN-TS 14972 en VdS 3188

De gebruikelijke normen die kunnen worden toegepast om tot certificering te komen, zijn onder andere FM 4-2 (Water Mist Systems), NFPA 750 (Standard on Water Mist Fire Protection Systems), NPR-CEN-TS 14972 (Vaste brandblusinstallaties – Watermistinstallaties – Ontwerp en installatie) en VdS 3188 (Wassernebel-Sprinkleranlagen und Wassernebel-löschanlagen (hochdruck-Systeme).

CERTIFICATIETRAJECT: CCV inspectieschema brandbeveiliging

Hoe ziet dit certificatietraject eruit? Inspecties kunnen plaatsvinden op afgeleide doelstellingen conform het CCV-inspectieschema Brandbeveiliging, waarna bij goedkeuring een inspectiecertificaat kan worden verstrekt.

RVA ACCREDITATIE

Bureau Veritas is door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd voor het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden onder registratienummer I 0002, Type A (zie ook RVA.nl). Dit geldt voor inspecties op afgeleide doelstellingen, conformiteit met het UPD-PGS en inspecties op normconformiteit.

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op