Fire Assay - Bureau Veritas

Fire Assay

Inhoud testen van Edele Metalen.

Fire Assay is een essentieel aspect bij het bepalen van het edelemetaalgehalte van monsters. Er zijn een aantal fasen in het process, beginnend bij het origineel monster tot geïsoleerde kostbare materialen die met andere technieken kunnen worden getest. Monsters worden met andere verbindingen, waaronder loodoxide, in smeltkroezen geplaatst en verhit tot meer dan 1000 ° C . Het monster scheidt zich in metalen gemengd met lood en bedekt door gesmolten glas (slak), dat de basismaterialen en andere verontreinigingen bevat. Dit wordt gescheiden van de lood 'knop' door cupellatie. De lood-knop wordt in een beker geplaatst en tot meer dan 1000 ° C verhit.

De beker absorbeert het lood en laat een kleine hoeveelheid edelemetaal achter die vervolgens op verschillende manieren kan worden geanalyseerd - door chemische middelen, door gravimetrische testen of door een spectrometer. Bureau Veritas biedt Fire Assay aan via haar wereldwijde laboratorium netwerk.

Belangrijste voordelen van onze Hoge Precisie Testing Diensten:

- Partijanalyse bij commerciële schikkingen

- Umpire - of arbitrage analyse ter ondersteuning van commerciële schikkingen

- ISO 17025 geaccrediteerde metalen & mineralen testmogelijkheden, waarmee u een onafhankelijke kwaliteitsbepaling krijgt

- Externe controle door onze UK Umpire Laboratorium - de ultieme garantie voor onze onafhankelijkheid en integriteit

Wilt u onze experts om meer informatie vragen?

Onze diensten:

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op