Training Auditen

Training Auditen

INTRODUCTIE Training Auditen

Bij auditen denkt men doorgaans vooral aan het controleren of medewerkers hun werkzaamheden uitvoeren volgens de beschreven procedures. Daardoor heeft het auditen niet zo'n goede reputatie. Mensen worden nu eenmaal niet graag gecontroleerd.

Het auditen heeft echter een groot aantal positieve kanten en het is daarom een belangrijk aspect van elke bedrijfsvoering. De auditor helpt de directie bij het signaleren van risico’s en kansen. Deze bewustwording kan de directie helpen bij het treffen van verbetermaatregelen.

Trainingsmogelijkheden

De trainingen besteden aandacht aan de voorbereiding en uitvoering van de audits. Bij een aantal trainingen worden interviewtechnieken geoefend met rollenspellen. Dit is niet alleen leuk, maar ook zeer nuttig: hier vertalen we de theorie naar de praktijk.

Trainingen zorgen dat u bijblijft. Ze houden het vak interessant en de auditor blijft scherp en van toegevoegde waarde voor zijn organisatie.

Voor een training in auditen bieden wij drie opties:

  1. Basistraining Interne Auditor
  2. Risk Based Auditen
  3. Lead Auditor Trainingen

Basistraining Interne Auditor

In deze training leert u de basisprincipes van het auditen. We leren u op welke zaken te letten bij het voorbereiden en uitvoeren van de audit. Vervolgens gaan we in op het rapporteren van de bevindingen.

Risk Based Auditen

Een audit levert belangrijke informatie op voor uw organisatie. Tijdens deze training gaan we dieper in op de basisprincipes van het auditen, door de risico’s en kansen in uw bedrijfsvoering te signaleren. De norm ISO 9001:2015 gebruiken we hierbij als referentie. Daarnaast besteden we, onder andere door rollenspellen, aandacht aan de uitvoering. Voor het schrijven van de rapportage zetten we u aan het denken over de inhoud en het doel. Dit geeft u aanknopingspunten om zelf aan de slag te gaan. Het coachend auditen loopt als een rode draad door de training.

Lead Auditor Trainingen

Deze training begint met het behandelen van de eisen van de ISO-norm, door de ogen van een auditor. Daarna gaan we uitgebreid in op het gehele auditproces: plannen, voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en verifiëren. Nog meer ligt de nadruk op de vertaling van de theorie naar de praktijk; dit geschiedt in de vorm van oefeningen, workshops en rollenspellen. U krijgt gedurende de hele training tips voor het optreden als teamleider.

Gedurende de training beoordelen wij op de eigenschappen van een auditor. Aan het eind van de training legt u een schriftelijk examen af. Als u slaagt voor zowel de praktijkbeoordeling als het examen ontvangt u een certificaat. Hiermee kunt u zich registreren bij het IRCA.

Vervolgtraining

Waar loopt u als auditor tegenaan? Hoe kunnen we u als auditor verder helpen? Bij de training Masterclass Auditor spelen we in op deze vragen en krijgt u verdieping van uw kennis en vaardigheden.

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op