Certificatiemanagementdiensten

Introductie Certification

Op deze pagina vindt u meer informatie over Bureau Veritas Certification. Onderaan deze pagina vindt u de brochures 'Het Certificatieproces' en 'Handleiding Logogebruik'. 

Introductie Bureau Veritas Certification

Binnen de Bureau Veritas Groep zijn de activiteiten op het gebied van certificering ondergebracht in de divisie Bureau Veritas Certification, voorheen aangeduid als BVQi (Bureau Veritas Quality International).

Wereldwijd is moedermaatschappij Bureau Veritas en de certificatiedivisie actief in meer dan 140 landen. In Nederland en België opereert Bureau Veritas Certification vanuit haar vestigingen in Amersfoort en Antwerpen en bedient opdrachtgevers van uiteenlopende omvang in een breed en scala van sectoren.

Onze opdrachtgevers variëren van MKB bedrijven en non-profit en overheidsinstellingen tot aan mondiaal opererende multinationals. Een willekeurige greep uit de branches waarin Bureau Veritas Certification actief is illustreert de veelzijdigheid van ons werkgebied: van bouw, installatie en infrastructuur tot aan gezondheidszorg, van (petro)chemische industrie tot aan zakelijke dienstverlening en van transport & logistiek tot aan de voedingsmiddelen- industrie en retailsector.

Dezelfde diversiteit kenmerkt ons leveringsprogramma. Dat wordt in belangrijke mate bepaald door internationaal toegepaste en erkende managementsysteemnormen rondom actuele en uiteenlopende thema’s als kwaliteit, veiligheid, gezondheid & welzijn, milieu, informatiebeveiliging, voedselveiligheid, energiemanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast deze ‘systeemnormen’ omvat onze dienstverlening ook certificering op basis van nationale en internationale branche- of sectorspecifieke normen, evenals toetsing via tweede partij of leveranciersaudits conform normenkaders van internationale opdrachtgevers.

Als toonaangevende certificeerder zijn we eveneens actief in de ontwikkeling van nieuwe certificatienormen die inspelen op een voortdurend veranderende realiteit, nieuwe behoeften en voortschrijdend inzicht. Deze ontwikkelingsactiviteiten komen zowel in de vorm van co-creatie met stakeholders (overheid, branche- en belangenorganisaties, opdrachtgevers etc.) tot uitdrukking als op geheel eigen initiatief. Op deze wijze geven we invulling aan ons streven om naast onze traditionele rol als certificatie instelling ook op te treden als kennispartner, waarbij het delen van opgedane kennis, ervaring en expertise een centrale plaats inneemt.

Als onafhankelijke, objectieve en terzake kundige dienstverlener dragen we transparantie en conformiteit ten opzichte van accreditatie eisen hoog in het vaandel in de wetenschap dat deze aspecten een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit en geloofwaardigheid van onze ‘core business’: certificering.

Tegen de achtergrond van onze filosofie dat certificering gebaseerd is op een samenspel is tussen onze opdrachtgevers en onze eigen organisatie, is ons beleid erop gericht dat certificering onder accreditatie wordt nagestreefd daar waar accreditatie van toepassing is. Wereldwijd beschikt Bureau Veritas Certification over meer dan 70 accreditaties voor een breed scala aan certificatienormen in ons leveringsprogramma, behaald via diverse accreditatie-instellingen.

In dat kader werken wij in Nederland en België al jarenlang nauw samen met de RvA (Raad voor Accreditatie - Registratienummer C165 en C248) en de Belac (Belgische Accreditatie-instelling) en binnen onze internationale netwerkorganisatie met tal van andere accreditatie-instellingen buiten Nederland en België.

Wij nodigen u uit om nader kennis te maken met onze organisatie, de essentie van certificering en onze services op deze website. Als onafhankelijke, betrouwbare en praktisch ingestelde dienstverlener komen wij graag met u in contact vanuit het streven naar een langdurig en waarde toevoegend partnership met uw organisatie.

Bent u benieuwd of een bedrijf gecertificeerd is door Bureau Veritas? Via het contactformulier onderaan deze pagina kunt u contact opnemen met onze afdeling certificering. Zij kunnen u vertellen of een bedrijf door ons gecertificeerd is. 

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op