Bureau Veritas Koelvloeistof analyse

Koelvloeistof analyse

Bureau Veritas begrijpt de eisen die de hedendaagse motorontwerpen aan het koelsysteem stellen om warmte te absorberen die wordt overgedragen van motor, transmissie en hydraulische vloeistoffen.

Problemen met het koelsysteem kunnen de levensduur van componenten in alle machinesystemen mogelijk verkorten. Dat is de reden waarom onze analyseprogramma's voor koelvloeistof zich richten op de rol van dit essentiële systeem in de algehele motorgezondheid en het behalen van optimale machineprestaties en levensduur.

De test- en analyseprogramma's van Bureau Veritas monitoren veranderingen in zowel conventionele als verlengde koelvloeistof (ELC) eigenschappen als gevolg van chemische reacties die plaatsvinden in het koelsysteem voordat ze escaleren tot falen. We kunnen bepalen of:

  -  Het gebruikte koelmiddel geschikt is voor continu gebruik

  -  Er vermenging van koelvloeistoffen heeft plaats gevonden

  -  Uitputting van de additieven heeft gezorgd voor compromitterende metaalbescherming

  -  Er zijn verontreinigingen die kalkaanslag of zuurvorming kunnen veroorzaken

  -  Koelvloeistof moet worden verwijderd en worden bijgevuld met nieuw koelmiddel

Bureau Veritas biedt de volgende testpakketten om te helpen identificeren van het begin van vervuiling, corrosie en abnormale slijtage van onderdelen die, indien niet actief, kan resulteren in kostbare uitval van de apparatuur.

Wilt u onze experts om meer informatie vragen?

Onze diensten:

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op