Inspectie en Keuring Drukapparatuur PED

Inspectie en Keuring Drukapparatuur PED

Introductie Inspectie en Keuring Drukapparatuur PED

Bureau Veritas Industrial Services is door de minister van SZW aangewezen als conformiteitsbeoordelingsinstantie (EU-CBI) voor de uitvoering van overeenstemmingsbeoordelingen van drukapparatuur conform de Europese Richtlijn drukapparatuur PED 2014/68/EU.

Bureau Veritas is tevens aangewezen als Nederlandse conformiteitsbeoordelingsinstantie (NL-CBI) voor het uitvoeren van de keuring voor ingebruikneming en de keuring van druksystemen conform de Warenwetbesluit drukapparatuur 2016.

Het combineren van deze activiteiten betekent voor u als gebruiker dat alles wordt uitgevoerd door één partij, wat de effectiviteit ten goede komt.

Bureau Veritas kan voor u toezicht houden op uw nieuwbouwactiviteiten, zoals:

  • Ontwerpbeoordeling
  • Moduleverificatie
  • Materiaalkeuze
  • Tests en inspecties tijdens fabricage
  • Kwalificeren van lasmethoden
  • Kwalificeren van lassers
  • Controle van niet-destructief onderzoek (procedures, personeel).

Voor de ingebruikneming van drukapparatuur betekent dit dat wij, na afronding van de conformiteitsbeoordeling, de keuring voor ingebruikname voor u verzorgen en de verklaring voor ingebruikname afgeven. Daardoor bent u ervan verzekerd dat de overheid onze inspecties en keuringen van drukapparatuur accepteert.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een team van deskundigen, deels vanuit onze kantoren (ontwerpbeoordeling), deels bij u op locatie (testen en inspecties).

Na succesvolle afronding van de keuring geven we een EG-verklaring van overeenstemming af en verlenen we toestemming voor plaatsing van het nummer 1117 van Bureau Veritas.

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op