CBCA

Consignment Based Conformity Assessment (CBCA)

Consignment Based Conformity Assesment (CBCA) is het controleren of een product aan de gestelde nationale en/of internationale normen voldoet. Verschillende landen, onder andere in het Midden-Oosten, hebben reeds een CBCA-programma verplicht gesteld. De specifieke eisen verschillen per land, en niet alle productgroepen zijn aan het CBCA-programma onderhevig. 

TOEPASSINGSGEBIED

CBCA is van toepassing op de export naar landen in Afrika en het Midden-Oosten. Voor verdere informatie omtrent verplichte inspectieprogramma's en procedures verwijzen wij u naar ons klantportaal.

CERTIFICATIETRAJECT

Een conformiteitscertificaat van Bureau Veritas biedt u als experteur verschillende voordelen:

  • Snelle afgifte.
  • Conformiteit gecheckt vóór verscheping.
  • Voorkomt vertraging voor uw klant bij het inklaren van producten.
  • Minimaliseert de kans op verdere inspectie en testen van producten bij aankomst.
  • Kostenverlagend.

ACCREDITATIE

Onze certificaties en accreditaties
Bureau Veritas is ISO 9001-gecertificeerd en ISO 17020-, 14000- & Oshas 18001-gecertificeerd voor Pre-Shipment Inspection (PSI) en Verification of Conformity-activiteiten.   

AANVULLENDE NORMEN

Bureau Veritas handelt in overeenstemming met de TIC Council Compliance Code en PSI Code of Practice. TIC Council is de handelsorganisatie voor inspectiebureaus en andere organisaties die internationaal diensten verlenen op het gebied van inspectie, testen en certificering.

INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u terecht op ons klantportaal. Met vragen kunt u zich wenden tot de divisie Government Services & International Trade van Bureau Veritas.