Compliance

Compliancemanagement

INTRODUCTIE Compliancemanagement

Het (internationaal) voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu wordt steeds belangrijker. Maar het is niet eenvoudig om hier volledig zicht op te hebben en dit continu goed te managen. Uit onderzoek blijkt dat bij meer dan de helft van de BRZO-bedrijven significante overtredingen worden geconstateerd – en daarbij gaat het veelal om professioneel georganiseerde bedrijven, met speciale afdelingen voor het voldoen aan de relevante wetgeving.

Compliancemanagement helpt u om op systematische wijze controle te krijgen op deze aspecten, in lijn met de ambities van de organisatie. Het beschermt het bedrijf en uw product door zich te richten op:

  • Inzichtelijk krijgen van (inter)nationale wettelijke vereisten
  • Behoud van de ‘license to operate’
  • (Voorkomen van) aansprakelijkheid
  • Een effectief veiligheid- en gezondheidssbeleid
  • Bescherming van uw merk
  • Kwaliteitsbewaking

Tijdig inspelen op te verwachten veranderingen is belangrijk. Middels compliance audits van Bureau Veritas kunt u (laten) beoordelen hoe u ervoor staat. In Nederland, of daar buiten.  Wet- en regelgeving rondom kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu is voortdurend in verandering.

TOEPASSINGSGEBIED

Nederlandse bedrijven of multinationals, variërend van complexe chemische industrie, logistieke bedrijven, retail of partijen die werken vanuit kantoren.

WETTELIJK KADER/NORMINHOUD

Onze dienstverlening op het gebied van compliancemanagement richt zich niet alleen op de betreffende wet- en regelgeving maar ook op eigen voorschriften en branchenormen. Want de wetgeving van de overheid geeft een ondergrens aan, klanten en stakeholders verwachten vaak meer. Ook de intrinsieke motivatie in de organisatie kan een driver zijn.

MEERWAARDE VAN BUREAU VERITAS

Bureau Veritas is ingericht op het leveren van maatwerk. Wij zijn een mutinational actief in meer dan 120 landen. Omdat wij per opdrachtgever werken met een centraal team, kunnen wij bovendien zorgen voor één aanspreekpunt, kostenreductie, eenduidigheid en onafhankelijkheid in onze aanpak.

Met Bureau Veritas beschikt u over een internationale partner met een groot netwerk – wij hebben vestigingen in meer dan 120 landen). Bovendien zijn wij als in staat om zowel inspectiediensten, asset management- als arbo-gerelateerd advies te leveren – diensten die essentieel kunnen zijn om aan wet- en regelgeving te voldoen.

WERKWIJZE

Bureau Veritas helpt bij het kiezen van een voor u geschikte aanpak. De nadruk ligt op thema’s die voor u en uw stakeholders van belang zijn. Daarbij volgen we een vast stappenplan:

  • identificering van interne en externe criteria
  • categorisering en audit van de criteria
  • beoordeling van uw huidige beleid

Vervolgens zetten we een programmatische aanpak op die is gericht op het uitvoeren van de juiste (steek)proeven, het implementeren van corrigerende- en verbetermaatregelen.Tot slot richten we een centrale (project)managementorganisatie in om de compliance te borgen.

Stuur mij meer informatie of een vrijblijvende offerte

Neem contact op